ijzersterk

De voorbije weken draaide het van geen kanten. Sinds ik terug ben van trainingsstage in Lanzarote gebeurde er tijdens de wedstrijden telkens hetzelfde: gedurende 20minuten verliep alles zeer vlot en dan, op enkele minuten tijd, viel ik helemaal stil. Dit ging ook telkens gepaard met concentratieverlies. Niet zozeer een probleem bij het lopen, maar zeer vervelend op de mountainbike.

Zoals op deze site al ergens bij “Maui13” vermeld staat gaat mijn comeback gepaard met enkele vernieuwingen in mijn leven (of carrière). Eén van die punten is dat ik me zou openstellen voor voedingssupplementen. Aan de hand van enkele bloedanalyses blijkt nu dat mijn lichaam ijzer afbreekt wanneer het trainingsvolume (het aantal trainingsuren) sterk wordt opgedreven. Dit is dus fantastisch nieuws, echt waar, ik loop hier al enkele dagen met een grote glimlach rond. Niet dat ik blij ben dat ik redelijk gemakkelijk met een ijzertekort kamp, maar dat ik weet wat de reden is van de zwakke prestaties van de laatste weken. En het gaat niet alleen om die laatste weken, in het verleden heb ik met ditzelfde gevoel gezeten zonder de reden te kennen. Om die reden ben ik met Ironman wedstrijden gestopt. Ik kon het trainingsvolume niet aan. Nu weet ik waarom. Ook mij Xterra concurrenten trainden steevast het dubbele van mij. Ik wou wel, maar kon niet. Een klein beetje te veel trainingsuren en ik stond weer een week aan de kant, te moe.

Dit is dus allemaal verleden tijd. Vanaf nu zal ik tijdens zware trainingsperiodes ijzersupplementen nemen en op regelmatige basis bloedanalyses laten uitvoeren ter controle.

Velen vragen mij: “Hoe komt het dat ge nu al zo lang triatlon doet en dit nu pas ontdekt?” Wel het antwoord is tweevoudig:

*van de enkele bloedanalyses die ik ooit deed was er maar één keer sprake van een licht ijzertekort. Ik besteedde er dus niet veel aandacht aan. Dom.

*voedingssupplementen zijn bij mij zoals roken, alcoholische dranken, drugs, doping en koffie: ik deed dit nooit als kind en ben er dan ook maar nooit mee begonnen.

Ik ben benieuwd welke invloed dit op mijn verdere carrière zal hebben. Vanaf nu kan ik eindelijk een normaal trainingsvolume afwerken om topsportprestaties te leveren. Ik word sterk, ijzersterk.

Dit bericht is geplaatst in Just Blogging en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op ijzersterk

  • jd

    zegt:

    let the beast go, Portugal watch out for ironJim

  • Jempi

    zegt:

    manneke manneke toch, had je dat al eerder geweten dan had je maar is tot moeten komen. Ik heb hier in de garage nog ijzer genoeg liggen om een “chwarzenegger” te worden. Allee ziet dat het maar goed komt met de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *