GO-D Cup Mons

Mijn eerste echte mountainbike XC wedstrijd is een feit. Eigenlijk had ik een maand geleden al eens een poging gewaagd tot het echte mountainbikewedstrijd gebeuren, maar door mijn super lage ijzerwaarden was het toen een grote mislukking.

De wedstrijd in Mons werd door mijn Barracuda ploegmaten en toppers Pat en Tit Gaudy (=GO-D) georganiseerd: GO-D Cup. Pat boekte zijn zoveelste overwinning van het seizoen. Van hem en Jorgen Flion tracht ik op training zoveel mogelijk op te steken om zo mijn mtb niveau wat op te krikken.

Nu de wedstrijd zelf. Als triatleet ben ik gewoon om een lange tijd een stevig tempo aan te houden. In de Xterra wedstrijden is dit door het mountainbikeparours niet altijd mogelijk. Wanneer het steil bergop gaat, ja, dan moet je daar op hé. De intensiteit beperken om relatief fris te beginnen lopen lukt dus niet altijd. Maar toch, ik probeer het. Wel, in mountainbikewedstrijden moet je dit dus niet proberen, zelfs al duurt die wedstrijd toch ook 2uur. Er wordt zeer snel gestart, en eigenlijk valt het daarna nooit meer stil. Wanneer je even de pedalen stilhoudt ben je zo enkele plaatsen kwijt.

In Mons had ik een goede startpositie maar er werd zo hard gestart, ik snap het nog altijd niet. Ellebogen en sturen in mekaar gehaakt, zo de eerste bocht in. Best wel spannend als je dit niet gewoon bent. We moesten 8 ronden rijden en ik denk niet dat ik de eerste ronde sneller had kunnen rijden, zelfs al was het maar één ronde geweest. Van ronde 2 tot 7 ben ik steeds atleten blijven inhalen. In de laatste ronde kreeg ik het heel moeilijk en verloor ik nog een vijftal plaatsen om uiteindelijk als 20ste te eindigen. Maar belangrijker nog: ik heb me zeer hard geamuseerd.De 14de was amper 40sec voor mij. Zo klein waren waren de verschillen aan de aankomst.

Wanneer ik het competitiemountainbiken wat beter onder de knie krijg zal ik nog wel wat plaatsen kunnen opschuiven. Maar het blijft toch één van de zwaarste evenementen die ik al ooit gedaan heb. Ik kan me niet herinneren wanneer ik nog zo moe geweest ben na een wedstrijd. 1u50 in het “rood” rijden is nu echt niet mijn specialiteit als triatleet.

Zaterdag start ik bij de Elite in de Open categorie in Houffalize.

Dit bericht is geplaatst in Race Reports en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *