Sprint tri Nato Evere

De conditie is op 3 weken van het EK Xterra nog niet wat het moet zijn. In Evere zette ik een degelijke prestatie neer. Verre van super, maar zeker niet slecht. In het zwemmen verloor ik enkele seconden op Benoit Bourguet. Gedurende de eerste fietskilometers gaf ik het beste van mezelf maar kon ik de kloof net niet dichten. De energie die ik daarin stak was eigenlijk een beetje van het goede teveel. Maar ja, als je niets probeert gaat ook nooit iets lukken. De rest van het fietsonderdeel reed Bourguet steeds verder van me weg. Na de 18km tijdrijden begon ik als 2de op 44seconden te lopen. Aan de aankomst bedroeg mijn achterstand 43seconden. Van een spectaculaire remonte kunnen we dus moeilijk praten. Maar toch, van de 6 af te leggen kilometers gingen er 5 zeer vlot. Enkel in het midden ging het wat minder.

Christophe De Keyser, mijn ploegmaatje wanneer we tijdens de winter Run&Bike wedstrijden doen, werd zeer knap derde. Hij is nog piepjong en zet nu al echt mooie prestaties neer. Hou hem maar in de gaten!

Conclusie: Nu het ijzerprobleem is opgelost kan ik opnieuw volop trainen. Joepie! De schade die ik de voorbije 2 maanden heb opgelopen is groot, maar het is verre van een catastrofe. Natuurlijk had ik ook nooit verwacht dat mijn comeback gemakkelijk zou zijn. De ups en downs horen er bij, en gelukkig maar. Anders zou het maar saai zijn.

Het EK Xterra in Sardinië op 30mei komt waarschijnlijk iets te vroeg om in topvorm te zijn. Maar het EK cross triathlon van de ITU op 19juli moet wel lukken. Het enige echte doel van dit seizoen blijft echter het WK Xterra in Maui. Dit is pas eind oktober, tijd genoeg om alles in de juiste plooi te laten vallen.

Dit bericht is geplaatst in Race Reports en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *