Charleroi

Nog steeds niet de grote vorm te pakken! Net als twee weken geleden in Evere was de wedstrijd in Charleroi ok. Niet super, gewoon ok.

Het zwemmen ging redelijk goed. 750m in een 25m bad zal nooit mijn specialiteit worden. Ik kon 250m in de voeten van Bader blijven, maar na elk keerpunt een meter dichtzwemmen begint op den duur toch zijn tol te eisen. Ondertussen zag ik Rosu in de baan naast me steeds verder weg zwemmen.

Eens op de fiets was ik redelijk snel bij Bader en we kregen snel het gezelschap van Montoisy. Samen gingen we op zoek naar Rosu. Maar al snel voelde ik dat ik geen al te beste fietsbenen had. Rosu reed ondertussen gewoon nog verder van ons weg… . Halfweg kwamen Embrechts en Hartkopf aansluiten. Toen ging het tempo fel de hoogte in. Montoisy en Bader moesten redelijk snel lossen. Het tempo dat Embrechts ons oplegde was ook voor mij eigenlijk te snel waardoor ik slechts af en toe eens kon overnemen. Voor de rest was het aanklampen en af en toe een een gat van enkele meters dichtrijden. Op een bepaald moment lag ik er zelfs even af, maar gelukkig kon ik in een bocht van 180° weer aansluiting krijgen.

In de wissel voelde ik dat ik nog maar weinig energie overhad om te lopen. Tot mijn grote verbazing lag mijn tempo toch net iets hoger dan dat van Embrechts waardoor ik vrij snel alleen op de tweede plaats liep. Ik kwam ook een beetje korter op Rosu, maar hem echt bedreigen zat er nooit in. Wel een sterk nummer van de vice-Belgisch Kampioen sprint-triatlon. Hij lag van start tot aankomst op kop. Aan de aankomst bedroeg mijn achterstand 24sec.

Woensdag vertrek ik naar Sardinië voor het EK Xterra. Om mijn 4de plaats van twee jaar geleden te evenaren of te verbeteren is het nog iets te vroeg. Maar ik droom toch al van een top10 resultaat.

Dit bericht is geplaatst in Race Reports en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *