Wat een weekend!

Het voobije weekend was crazy druk. Het was fantastisch met enkele unieke belevenissen. Normaal begint een weekend op vrijdagavond en eindigt het op zondagavond. Sta mij toe om een uitzondering te maken en mijn weekend op zaterdagochtend te laten beginnen en te laten eindigen op maandagmiddag.

Zaterdag:

9u: 5000m zwemtraining met UTO

11u30: 15km lopen met UTO (5x200m bergop snel) David Lantin kroonde zich tot bergkoning

13u: eten in de H2O Bar met de UTO trainingsbeesten.

14u: afspraak bij topkapper en trainingspartner Reginald

18u30: vertrek naar centrum Overijse voor inschrijving en opwarming Zappa wielerwedstrijd (criterium in centrum Overijse waarbij iedereen mocht deelnemen. 50min+1ronde)

20u: start Zappa koers. Gelukkig had ik niet te veel last van de zware zwem- en looptraining eerder op de dag. Al vond ik de eerste 2 ronden wel de zwaarste, waarschijnlijk omdat ik die explosieve en nerveuze situaties van wielerwedstrijden (en zeker criteriums) niet gewoon ben. Tijdens de laatste ronden konden Kris Bosmans en ik wegrijden uit een kleine groep. We spraken af om samen te blijven doorrijden tot aan de aankomst. We zouden, om zeker geen risico’s te nemen, niet sprinten en samen over de eindmeet rijden. Tien seconden later ging Kris onderuit. Ik wachtte even om opnieuw samen te kunnen vertrekken maar hij had teveel last van de val. Hij riep me toe dat ik alleen verder moest. Aan de aankomst had ik nog enkele tienden van een seconde over op de nummers 2 en 3. Dit was nipt. Mijn mtb van in 1998 heeft weer goed zijn werk gedaan.

22u: podium en bijpraten met al de leuke Overijsenaren.

24u: Jasper en Hanna gaan feliciteren op hun trouwfeest. Mooi zo!!

02u: terug thuis: nog wat extra eten en naar laatste uur van de Tourproloog kijken.

03u: gaan slapen.

Zondag:

9u15: mtbrit van 4u30 met Youri, Jensen en Quick-Stepper Wouter Weylandt (die in de Meerdaal Classic zijn niet-Tour selectie frustraties al mountainbikend kwam doorspoelen) 

15u tot ’s avonds: vooral heel moe zijn en wat naar de Tour kijken

Maandag:

9u30: fietstraining met aansluitend naar de Tourdoortocht in centrum Overijse gaan kijken. Leuke ervaring! En zo veel volk op de been om heel dit circus te aanschouwen. Het was prachtig.

Misschien was dit voorbije weekend al een goede test voor wat ik komend weekend in de Ardennen ga meemaken. Dan staan er in het kader van de Grand Raid Nisramont 3 wedstrijden op 2 dagen op het programma. Zwaar, druk, spannend en nieuw! Om alles in goede banen te leiden kan ik rekenen op 2 uitstekende begeleiders, Sam en Vincent, die me zullen helpen om 3x na mekaar een topprestatie af te werken. Recuperatie en verzorging worden bepalend.

Dit bericht is geplaatst in Just Blogging en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Wat een weekend!

 • jasper

  zegt:

  Jimmy!!!!! geweldig weekend inderdaad!

  Zit nu op de wereldbeker in champery, al geweldig gereden hier in chatel, you know the place.
  proficiat met u 12de plek op het bk!
  gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

  Jasper en Hanna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *