Rita, we gaan je missen

 

Rita en Jorgen aan de aankomst van het BK mountainbike in Malmedy

Rita, de fantastische mama van top-mountainbiker Jorgen Flion, is deze nacht overleden. Hoe sterk ze ook was, de kanker was net iets sterker. Rita stond altijd klaar om iedereen te helpen die ze kon. Zo kon ik tijdens de mtb wedstrijden ook op haar rekenen om mijn drinken aan te geven, terwijl ze eigenlijk al haar handen vol had met het soigneren van Jorgen. En ik was lang niet de enige die ze in de watten legde. Rita zal erg gemist worden. Ze stak haar mening nooit onder stoelen of banken. Dit maakte van haar, naast haar gedrevenheid om iedereen te helpen, ook nog eens een opvallende figuur. En ééntje die gezien mocht worden. Als ex-kapster zorgde ze er voor dat ze er telkens piekfijn uitzag, zelfs toen ze al erg ziek was.

Jorgen is één van mijn beste vrienden, we zien en/of horen mekaar bijna dagelijks. Ik weet welke relatie hij met zijn mama had. Iedereen ziet zijn mama graag, maar de band die Jorgen met Rita had is echt uniek. Ze praatten over alles en namen samen beslissingen. Jorgen zou nooit iets doen zonder de mening van zijn mama te kennen. Nu dat ze er niet meer is wordt Jorgen zijn leven een pak moeilijker. Hij zal haar erg missen. Natuurlijk kan hij op mij en zijn vele andere vrienden rekenen, maar niemand zal ooit de fantastische Rita kunnen vervangen.

Dit bericht is geplaatst in Just Blogging en getagd. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Rita, we gaan je missen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *