Blij

Joepie, 10de en dus heel tevreden. Toen Tim als 18de en eerste age-grouper over de finish kwam kon mijn jaar niet meer stuk. Tim is dus wereldkampioen Xterra bij de amateurs, en dit voor het tweede opeenvolgende jaar. De voorbije weken hebben we veel tijd samen doorgebracht. In België hebben we enkele trainingen samen afgewerkt en hier leven we nu al 10 dagen samen naar deze wedstrijd toe. Ik kan gewoon niet gelukkiger zijn met deze resultaten.

Mijn wedstrijd verliep perfect. De kopgroep zwom zoals verwacht iets te snel dus zwom ik maar alleen mijn eigen tempo. Ik kreeg wel nog even het gezelschap van een schildpad. Tests hadden uigewezen dat ik niet sneller zwom met een binnenkort illegale speedsuit, dus zwom ik in mijn Skinfit Plasma suit. Hierdoor verloor ik in de wissel geen extra tijd met het uittrekken van zo een speedsuit. Een win-win situatie dus. Als 20ste sprong ik op de fiets.

Op de mountainbike vlotte het fantastisch. Net als bij mijn vorige deelname moest ik geen enkele keer van de fiets, en dit in tegenstelling tot de andere profs die ik bezig zag. Bijna elke helling stonden ze te voet. De losse lavaondergrond zorgt er voor dat je bij beklimmingen zeer weinig grip hebt en regelmatig bijna tot stilstand komt. Hier heb ik blijkbaar geen moeite mee. Zonder het echt te beseffen schoof ik langzaam in het klassement op. Tijdens de langste en spectaculairste afdaling beleefde ik een zeer spannend moment. Net voordat ik Richard Ussher wou inhalen crashte hij. Ik had nog net de reactie om via een “bunny hop” over hem te springen. Ik keek nog even achter mij om te zien of hij het overleefd had (en ik overdrijf niet, het zag er helemaal niet goed uit). Maar hij stond gewoon weer op en stak me 10min later voorbij en lachte eens. Hij werd nog knap 7de, m.a.w. gene gewone.

Als 12de begon ik te lopen, met veel energie in de benen. Ik kon vlot 2 plaatsen opschuiven in de eerste vier kilometers. Daarna koos ik er voor om geen risico’s te nemen en op eigen tempo de tweede helft van het loopparcours af te werken. De mannen voor mij verzwakten niet en achter mij was er niemand te bespeuren. Dat ik nu op tien seconden of op anderhalve minuut van de negende plaats eindig maakt natuurlijk niets uit. Erger zou het zijn dat ik krampen krijg of over de rotsen struikel en op de lava terecht kom.

De Braziliaan Manzan kwam plots wel heel kort maar ik had nog tijd genoeg over om mijn aankomst te vieren en te genieten van dit moment.

Mijn prestatie is het werk van vele mensen en ik kan hun garanderen dat ze bij elke stap die ik vandaag zette kort bij mij waren. Ik ben iedereen enorm dankbaar die me de kans geeft dit leven te leiden en mijn dromen waar te maken.

 Als je op 23 oktober 2011 niet weet wat doen, er is dan in Maui een Xterra-wedstrijd waar ik opnieuw mijn uiterste best ga doen. Maui zou naar het schijnt een paradijs zijn.

Dit bericht is geplaatst in Race Reports en getagd, , , . Bookmark de permalink.

12 Reacties op Blij

 • Kevin

  zegt:

  Dikke, dikke proficiat!!!!! Het was spannend volgen achter de laptop, vooral omdat de verslaggeving Echt wel op niks trok en we dus steeds in spanning moesten afwachten.
  Soit, 23/10/11 staat bij deze in mijn agenda maar den hoeveelste zouden we dan vertrekken? ;-D
  G
  Kevin

 • Peter

  zegt:

  Yeah dude! Proficiat Jimbo, super resultaat!
  Enjoy!

 • Benny

  zegt:

  Geweldige prestatie !

 • Alain Clement

  zegt:

  Ongelooflijk knappe prestatie Jim!! Proficiat en geniet nog van de locatie (en de welverdiende rust)!

 • Henk

  zegt:

  PROFICIAT aan u en Tim, knap gedaan!!

 • gert beyers

  zegt:

  ne dikke proficiat met je vooropgestelde resultaat. je moet het maar doen.
  ook zeer knap van Tim. hij zal wel veel leren van jou.
  nog enkele jaren, en dan 2013. maar nu eerst genieten van dit resultaat.

  proficiat

 • Loitske

  zegt:

  Jimmeke,

  Proficiat!!!
  Dit is al wat ik kan zeggen… Als je terug in belgieland bent, mag je mij bellen.
  Bij een top 10 plaats had ik voor mezelf een extratje voorzien voor jou voor 2011!!!

  (kan je Tim en Kelly ook proficiat wensen van mij)

  groetjes

 • Jan

  zegt:

  Knap gedaan ! Proficiat.

  Jammer dat het vanuit België niet beter te volgen was.

 • Tof

  zegt:

  Félicitations de Mons!
  Proficiat van Bergen!

 • jasper biront

  zegt:

  goed zo jimbo! blij dat jij blij bent!!! super goed resultaat! blijven dromen, blijven geloven in je zelf of je kan even goed een biet zijn… en dat zijn we niet!

  Gaaaaaaaan

  Jasper

 • bavo smets

  zegt:

  Goeien bal jim!

 • Jempi

  zegt:

  dikke proficiat Jim, heb gister avond als we thuis kwamen zitten te zoeken op die site maar vond alleen maar lege rangschikkingen, heb wel uw inlichtingen gevondne tussen al de prof deelnemers. Deze morgen was ik op weg naar de garage met de auto toen ik een SMS kreeg van uw Pa met de vermelding dat hij gelukkig was dat je de 10de plaats had veroverd. Proficiat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *