Bijgeleerd in Maui

Home sweet home. Tijdens de lange reis heeft mijn verstand niet stilgezeten en ik kwam met de volgende bemerkingen uit het vliegtuig gekropen:

*De kans op materiaalpech op het mtb parcours in Maui is veel hoger dan bij eender welke andere wedstrijd. Heel het wedstrijdseizoen (en carrière) afstemmen op één wedstrijd is altijd een risico’s, maar in Maui is het echt wel Russische roulette. Maar wie heeft er al ooit iets bereikt zonder risico’s te nemen?

*Ik presteer in Maui een pak beter dan in de Europese wedstrijden. Waarom? Hier zijn volgens mij acht redenen voor:

1. De extreme hitte doet me niets

2. Ik kick op de atmosfeer van grote evenementen en kan dan “iets” meer

3. De echte zware trainingen spaar ik op tot de voorbereiding voor het WK start

4. Het stoort me niet om op andere wedstrijden niet op mijn best te zijn

5. Ik heb een vermoeden dat ik de beste op-lavaondergrond-naar-boven-rijder ben. Het klinkt eigenlijk iets te pretentieus naar mijn zin, maar wanneer telkens weer blijkt dat ik de enige ben die de volledige omloop aflegt zonder af te stappen kan ik alleen maar die conclusie trekken.

6. Het eiland doet iets met me. Het valt niet met woorden uit te leggen. Het lijkt alsof ik een soort energieboost krijg wanneer ik van het vliegtuig stap en de hitte en vochtigheidsgraad voel. De natuur, prachtige landschappen en oceaan zullen ook wel meer met me doen dan ik besef.

7. Doordat we altijd ruime tijd op voorhand aanwezig zijn kan ik heel ontspannen naar de wedstrijd toeleven. Dit in combinatie met het tragere ritme op het eiland maakt dat ik me er zeer goed in mijn vel voel. In België gaat alles meestal net iets te snel voor mij, in Hawaii zit ik in het juiste ritme.

8. Het besef dat ik dit allemaal kan meemaken, dat er mensen in mijn leven zijn die dit mogelijk maken en dat ik ook voor hun mijn uiterste best wil doen maakt me sterker.

Dit bericht is geplaatst in Just Blogging en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bijgeleerd in Maui

  • rudi mommens

    zegt:

    Hey jim wat een prestatie ! Wow! Proficiat dit smaakt naar meer ! Doe zo verder Grtn rudi en atse (zit momenteel hard te trainen in Vittel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *