Cyclocross Hofstade

Het blijft maar goed gaan. Vandaag won ik in Hofstade mijn 3de wedstrijd van deze week, en mijn 4de op rij sinds ik terug ben van Hawaii. Een bewijs dat mijn opbouw naar het WK Xterra echt wel zeer goed was. Hoe lang ik deze conditie nog zal aanhouden is een raadsel, maar ondertussen geniet ik er maximaal van.

In Hofstade startte ik voor het eerst met mijn gloednieuwe cyclocrossfiets van bij Barracuda. Nu weet ik waarom dit soort fietsen bestaat. Het rijdt gewoon een pak beter in de modder. Het grootste nadeel van een cyclocrossfiets ten opzichte van een mountainbike zijn de remmen. In vergelijking met mijn Tomac mountainbike remt mijn crossfiets niet, hij vertraagt gewoon een beetje.

Jef Smismans maakte me het heel moeilijk vandaag. Net voordat we de finale ingingen, en de toeschouwers op een spannende strijd gingen trakteren, reed hij lek. Jammer, echt jammer. Op die manier reed ik vrij gemakkelijk naar de zege, wat op zich wel leuk is. Maar het geeft geen voldaan gevoel. Hopelijk kom ik Jef dit jaar nog eens tegen zodat we tot diep in de finale kunnen “racen” voor de overwinning.

Extra dank aan vriend/sponsor/begeleider Michael Loits die het slechte weer trotseerde en me zeer goed bijstond. Hij nam foto’s, maakte mijn fiets proper, droeg mijn reservekledij, …

Volgende week staat er iets speciaals op het programma. In Lichtaart (naast Bobejaanland) doe ik mee aan de Hetric Chalenge: 3 wedstrijden op 1 dag:

*32km mtb

*off-road duatlon (4km lopen-20km mtb-4km lopen)

*12km off-road lopen

M.a.w.: AFZIEN, yes

Dit bericht is geplaatst in Race Reports en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Cyclocross Hofstade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *