Cyclocross Overijse

Zondag was ik zelf om 10u30 als cyclocrosser aan het werk in Elewijt. Na een lange inhaalrace geraakte ik tijdens de finale bij Steven Wargée en ik kon deze 3de plaats tot aan de aankomst vasthouden. Telly Parys won met groot overmacht. De conditie waarmee ik vlak na het wk Xterra in Hawaii de cyclocrosswereld instapte is ondertussen ver te zoeken. Daar waar ik in november de 2de op een minuut reed, haal ik nu nog maar net het podium. Bij topsport hoort natuurlijk een degelijke planning en ik moet pas op 23 oktober 2011 opnieuw op mijn best zijn. Dit houdt natuurlijk in dat ik de komende maanden op mijn slechtst moet zijn.

Het hoogtepunt viel dus wat later op de dag, in Overijse. De ganse cyclocrosstop was naar de Druivenstreek afgezakt en het was fantastisch. Vorig jaar kon ik geen getuige zijn van dit spektakel omdat ik in Zuid-Afrika was. Dit jaar kon ik er weer volop van genieten. We zijn nu enkele dagen later en ik ben nog steeds aan het nagenieten. Zoveel sfeer, aanmoedigingen, mooi materiaal, entourages, professionalisme, … het blijft een indrukwekkend circus. Bij dit alles maak ik me dan de bedenking dat slechts enkele kilometers verder nog nooit iemand van Sven Nys gehoord heeft. Ik vraag me zelf af of ze in Waver weten wat cyclocross is. Zo relatief is faam en beroemdheid. Nys zal er niet van wakker liggen. Zelfs met een regionaal sportgebeuren verdienen deze toppers goed, en terecht. Cyclocross biedt alles wat een sport populair maakt.

Dit bericht is geplaatst in Just Blogging, Race Reports en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *