Sneeuwpret

Trainen in dit weer is moeilijk, niet onmogelijk. Het kan soms leuk zijn, maar het vechten tegen de kou en het extra onderhoud van het materiaal zijn niet altijd even aangenaam. Dit weekend moest ik niet trainen want ik had immers zowel op zaterdag als op zondag een wedstrijd gepland. Dit kwam zeer goed uit want om één of andere reden lukt het veel beter om in deze extreme omstandigheden te racen dan te trainen.

ZATERDAG:

Samen met Christophe De Keyser won ik de Swift Run&Bike. Bij Run&Bike strijden duo’s tegen mekaar. Het parcours wordt met één fiets per duo afgewerkt. De duo’s mogen zelf bepalen wie fiets en wie loopt, en hoeveel er gewisseld wordt. De afstand tussen elke lid van het duo mag maximaal 10meter bedragen.

Meteen na de start werd het duidelijk dat Christophe en ik geen concurrentie hadden. We schaatsen zonder forceren al fietsend en al lopend over sneeuw en ijs naar een ruime overwinning op de lange afstand (16km) in iets meer dan 51min. Begin januari starten we in Evere op het domein van de Nato voor een race op het hoogste niveau. Winnen zal dan een pak moeilijker worden. Hier zijn de beelden van vorig jaar:

ZONDAG:

Zondag=cyclocrossdag! In de voormiddag actief en in de namiddag passief. Deze keer was het in Tildonk te doen. Wat een zalig parcours! De organisatoren hadden een motorcrossparcours omgebouwd tot een prachtige cyclocrossomloop. Doe daar een pak sneeuw en ijs bovenop en je hebt een supertechnisch parcours. En wie vindt dit leuk, boeiend, spannend en spectaculair? Ikke! De toeschouwers zullen het ook wel leuk gevonden hebben.

Ik startte op de 2de startrij maar kon meteen opschuiven naar de 10de plaats. Na de eerste ronde kon ik opschuiven naar de 2de plaats. De leider had op dat moment al een voorsprong van bijna 30sec. Na 2 ronden stevig doorbijten kon ik aansluiting maken. We reden gedurende enkele ronden elk om de beurt wat op kop en het leek dat we aan mekaar gewaagd waren. Door al het schuiven leek het er op aan te komen dat diegene die niet zou vallen zou winnen. Een echte thriller dus. Met nog iets meer dan één ronde te gaan besloot ik alles of niets te spelen. Al de energie die ik nog in me had moest ik tijdens de rechte stukken opsouperen. In de bochten mocht ik zeker niet vallen. Een riskante onderneming. Gelukkig slaagde ik meteen in mijn opzet en kon ik sneller dan verwacht een comfortabele voorsprong bij mekaar rijden. Hiermee won ik 2 wedstrijden op 2 dagen. Joepie. Ik had wel de weersomstandigheden wat mee. Mijn conditie is, gezien de periode van het jaar, lang niet optimaal. Gelukkig maar. Op zware omlopen zou winnen wat moeilijker worden, maar als het op techniek aankomt kan ik blijkbaar ook met de cyclocrossfiets goed uit de voeten.

Dit bericht is geplaatst in Race Reports, Video en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *