4de in XTERRA European Tour

XTERRA Switserland was een succes. Amper 3 dagen na het teleurstellend resultaat in Knokke moest ik alweer aan het werk. Nu was het van MOETEN. Falen was geen optie. We deden er alles aan om op enkele dagen hersteld te geraken van de Zwintriatlon en ik denk dat we daarin voor 90% geslaagd zijn. Jasmin deed al het mogelijke om mijn leven zo comfortabel mogelijk te maken. Ik zette geen pas te veel, zat wanneer ik kon zitten en lag wanneer ik kon liggen. We vlogen naar Geneve en huurden een wagen. Alles verliep vlekkeloos. De dag voor de wedstrijd ging ik nog even losfietsen en loszwemmen. Het was telkens een ramp, niets energie. Toch maar blijven hopen dat één nacht extra het verschil zou maken.

Tijdens de opwarming voor de race voelde ik me gelukkig wel fit. Toch startte ik zeer voorzichtig. 12de na het zwemmen, 7de na het mtb’en. Tijdens het lopen ging het echt goed en ik kon nog twee plaatsen opschuiven. Ik finishte als 5de en werd daarmee 4de in de European Tour. Ondanks de tegenvallende resultaten van XTERRA France en XTERRA Germany bleek ik toch een mooie regelmaat te hebben in mijn resultaten. De European Tour was bij aanvang van het seizoen helemaal geen doel op zich, maar eens ik in die top5 van het klassement zat wou ik daar natuurlijk blijven. Vorig jaar eindigde ik als 6de.

Nu rest er mij nog maar één race, de belangrijkste van allen: het wk XTERRA in Maui, Hawaii. Gedurende 6 weken alleen maar trainen, eten en slapen. En dan één keer, gedurende 2u40, alles geven.

Dit bericht is geplaatst in Race Reports. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *