Beslissingen

Dit is de zwaarste periode van het jaar. Aan de trainingen ligt het niet, want die zijn schaars en relax. Het is al het denkwerk die deze periode zo zwaar maakt. Elke dag moeten er beslissingen genomen worden. Marketingstrategieën worden uitgewerkt, mijn coaching team wordt geëvalueerd en geoptimaliseerd, nieuwe sponsors, nieuw materiaal, wedstrijdprogramma 2012, … . Allemaal best wel spannend en uitdagend, maar tegelijkertijd o zo vermoeiend. Ik ben iemand die pas beslist na alles grondig te bestuderen. Nu er zoveel beslissingen moeten genomen worden komt er dus extra veel studiewerk aan te pas.

Om een voorbeeld te geven. Ik heb mezelf twee jaar de tijd gegeven om met alle mogelijke trainingsvormen te experimenten. Dit met twee doelen:

1)Deze periode afsluiten met een hoger fietsniveau dan in 2009

2)Weten wat mijn lichaam aankan/op welke trainingsprikkels ik het beste reageer.

Ik ben dan ook zeer tevreden dat ik beide doelen bereikt heb en onderweg toch enkele leuke resultaten heb neergezet. Maar nu is het tijd voor de volgende fase. De vergaarde kennis moet omgezet worden in juiste beslissingen die tot topprestatie leiden. Stap voor stap.

Eén van die beslissingen is om opnieuw nauwer samen te werken met een coach. Gedurende twee jaar coachte ik mezelf en dit gaf een zekere voldoening, maar ik ben er altijd van overtuigd geweest dat topsporters een coach nodig hebben om topprestaties te leveren. Omdat deze persoon of personen zo een belangrijke rol in mijn leven spelen, en voor een deel ook mijn toekomst bepalen, wil ik me alleen maar met absolute toppers omringen. Dit hoeven daarom geen trainers te zijn die gekend zijn door hun andere topatleten. Ik praat met hen, bestudeer hen, analyseer hen. Wanneer ik passie voel en een eigen visie detecteer dan weet ik dat het goed zit. Iedereen kan immers een opleiding tot coach volgen door naar de les te gaan en een examen af te leggen. Maar ben je daarom een coach, ik bedoel een echte coach?

Dit bericht is geplaatst in Just Blogging en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *