Nog maar eens over de 29er mtb

Eigenlijk heb ik maar één advies: koop waar je je het best op voelt en vergeet alle hype en marketing. Op de wereldbeker XC mtb in Houffalize zag je bij de toppers werkelijk alles: 26inch hardtail en fully, 29er hardtail en fully, 27.5 inch (650b) hardtail. Het meest opvallende, althans voor mij, is dat Julien Absalon al heel zijn carrière op ongeveer dezelfde fiets rijdt: 26inch hardtail en normale banden. Alsof alle snufjes en technologie aan hem voorbij gegaan zijn. Zijn fiets lijkt meer op de bikes waar ze in de jaren 90 mee reden dan op de supersonische modellen die in de mountainbike magazines te zien zijn.  “Don’t break a winning team” en/of “Keep it simple”!

Het grappige is dat verschillende Amerikaanse Pro XTERRA atleten opnieuw met een fully 26inch aan het rijden zijn na enkele jaren in de ban van een 29er geweest te zijn. Zij waren het die als eerste massaal de grote overstap maakten naar 29ers in 2009/2010. Plots beseffen ze dat ze op technische omlopen toch niet voldoende technische bagage hebben om hun grote wielen vlot langs de trails te loodsen. Zoals ik dit bericht startte: koop waar je je het best op voelt en vergeet alle hype en marketing.

Hier vind je mijn vorig artikel omtrent deze materie: 26inch vs 29er

Mijn bike voor 2012 is bijna af. Een carbonnen 29er met een prachtige Lefty. Bike Porn!

Dit bericht is geplaatst in Just Blogging en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Nog maar eens over de 29er mtb

  • philip van hemelen

    zegt:

    Het lijkt alsof Absalon met gewone hutchinsons rondbolt maar als je goed kijk zie je dat hij dugast fast bird tuben heeft steken!

    Wat het artikel betreft, idd rijdt met wat je wil rijden.
    Maar voor mij zal het toch de 29er zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *