XTERRA Italy

Deze foto zegt genoeg:

Alles ging vlot tot ik na 12km mtb’en lekreed. Ik kon snel een reserve binnenband steken en begon aan een inhaalrace. Jammer genoeg duurde dit maar 2km. Zelf had ik niets meer bij om dit te herstellen dus zat er niets anders op dan de rest van het parcours te voet te doen in de hoop dat er iemand mij zou helpen. Na ongeveer 20 minuten wandelen kreeg ik het zadeltasje van een vriendelijke Duitse deelnemer toegeworpen. Hierin vond ik een nieuwe binnenband en een CO2 patroon om mijn band op te pompen. Omdat de kans op lekrijden zeer groot was door de scheuren (3 in totaal) in mijn buitenband reed ik de resterende 18km zeer voorzichtig. Het maakte ook niets meer uit want ik vertrok opnieuw rond de 200ste plaats. Het blijft nog altijd een klein mirakel dat ik geen 3de keer lekreed want zoals je op de foto kan zien stak mijn binnenband door de scheur uit mijn buitenband.

Uiteindelijk finishte ik exact als 100ste. Er staan dus 2 nullen teveel in dat getal. Het is echt balen, maar ik kan het ook langs de andere kan bekijken. Sinds mijn XTERRA debuut in 2006 is dit nog maar de tweede keer dat ik af te rekenen heb met materiaalpech. En met wat gevloek, frustratie en woede heb ik toch eindmeet bereikt. Finishen is uiteindelijk het doel van iedereen.

Mijn Belgische vrienden en medereizigers Ignace, Steve en Wouter deden het alledrie super goed. Door hun vreugde kon ik mijn zorgen wat sneller vergeten.

Op naar de volgende kans!

 

Dit bericht is geplaatst in Race Reports en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op XTERRA Italy

 • Philip

  zegt:

  Als ik dat zie stel ik me vragen bij de duurzaamheid van Schwalbe…

  Jammer Jim dat het zo is gelope! Volgende keer voor zekerheid kiezen en dan kan je met vertrouwen over die ruwe trails vliegen!

 • Jan

  zegt:

  Jammer, maar beter in deze race dan in hawaii.
  Steek volgende keer ook een 10 euro biljet bij je materiaal. Als je dit bij dergelijke scheur dubbel plooit en tussen je binnen- en buitenband steekt, is de kans veel kleiner dat die er opnieuw door komt. Geldbiljetten zijn vrij stevig , slijtvast en wegen bijna niets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *