Triatlon Isla de Fuerteventura

IMG_2110De eerste triatlon van 2013 zit er op. Samen met Jasmin nam ik deel aan een sprinttriatlon in Fuerteventura. Dit is een ander Canarisch eiland en daarvoor hoefden we de ferry te nemen voor een overzet van slechts een klein half uurtje. Céline en Tom kwamen mee als chauffeur/fotograaf/vertaler/tof gezelschap. Kris bleef in Lanzarote om verder te trainen als een beest.

Voor Jasmin was het haar eerste echte triatlon na wat ervaring te hebben opgedaan in zwemlopen en loopwedstrijden als lid van het Scott-team. Ze kwam als 3de uit het water en finishte als 13de. Ze was best wel tevreden met haar prestatie en ze kijkt uit naar de volgende wedstrijden.

IMG_2129(start dames)

IMG_2227

Mijn wedstrijd verliep super goed op de start van het zwemmen en de start van het lopen na. Ik kon helemaal niet mee in het begin van het zwemmen (750m). Na 200m begon ik stelselmatig deelnemers in te halen om toch pas als 12 uit het water te komen.

IMG_2162

Op de fiets beschikte ik over voldoende power om alleen naar de 2de fietsgroep te rijden en door enkele demarrages die groep uit te dunnen. Toen we nog met 4 overbleven probeerde ik de anderen te overtuigen om goed samen te werken om zo de kopgroep van 3 man in te halen. Jammer genoeg waren ze niet sterk genoeg en verloren we steeds meer terrein.

IMG_2171

Bij het begin van het lopen had ik echt zware benen. Misschien hadden die andere gasten toch wat komedie gespeeld want ze sprinten meteen van me weg. Na 2km kwam ik wel echt in een goed ritme en begon ik aan een tempo te lopen dat ik al heel lang niet meer heb kunnen aanhouden in een wedstrijd. Echt zalig!

IMG_2203

Ik stak de mannen van mijn fietsgroep terug voorbij en met nog 100m te gaan kwam ik aansluiten bij de laatste van de kopgroep. Een sprintje voor het podium , super! Tot 10m van de eindmeet liepen we zij aan zij. Met een zeer klein verschil kwam ik als derde over de finish, maar ik voelde me alsof ik gewonnen had. Wat een opluchting! Na zo een hectische week door die uitgebrande auto, eindelijk nog eens echt hard gelopen, na zo een zwakke zwem- en loopstart toch nog op het podium beland. Amai, blij dat ik was en ben!

IMG_2249

Na de wedstrijd hebben we er nog een leuke dag van gemaakt in Fuerteventura. Dat is natuurlijk het voordeel van een sprinttriatlon in de voormiddag, dan heb je nog de rest van de dag om lekker te eten en van het strand te genieten.

IMG_2252

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *