ITU Cross Worlds

DSCN0580

“Een wereldkampioenschap op slechts 2u rijden van Overijse, daar moet ik bij zijn. Ook al is het mountainbiken op het strand, ik zal het tegen dan wel kunnen.” Zo dacht ik in december en ik schreef me voor het WK in. Het WK Cross Triathlon in Den Haag hield het volgende in: 1000m zwemmen in de Noordzee, 25km beachbiken en 9km beachrun. De iDuathlon in Knokke  (april) was een eerste test of ik het beachbiken beheerste en ik vond dat ik deze test prima doorstond. Vanaf toen bleef de beachbike op stal en kon ik me tijdens de stages in Lanzarote en tijdens de eerste XTERRA wedstrijden uitleven op mijn gewone mtb.

DSCN0601 DSCN0605 DSCN0607

Vol zelfvertrouwen stond ik aan de start in Den Haag. En terecht, want ik voelde me goed en dat merkte ik ook aan mijn posities tijdens de wedstrijd: goed gezwommen, opgeschoven naar een groepje op de 4de plaats achter Stoltz, Allen en Daubord. Plots reed ik weg uit mijn groepje. Solo op plaats vier, zalig!

DSCN0625

DSCN0637

DSCN0653 DSCN0656 DSCN0658

DSCN0665

Maar eigenlijk was er al veel verkeerd gelopen en was ik vooral verbaasd dat ik vooraan mee aan het strijden was. Verschillende problemen met mijn materiaal zorgden ervoor dat ik meerdere malen tijd en krachten verloor. Halverwege het fietsonderdeel was ik leeg gestreden. Daarbovenop werd ik nog eens kwaad op mezelf dat ik mijn materiaal niet beter getest had. De keerzijde van een internationaal nomaden bestaan. Een prachtig leven, maar midden in deze race waren de gevolgen alles behalve aangenaam: ontzettend veel rugpijn, een bloedende enkel en een gefrustreerd brein. In een mum van tijd zakte ik weg van plaats 4 naar plaats 12. Ik telde elke meter af want ik wou echt van het fietsnummer verlost zijn.

DSCN0666

Ondertussen was “Make The Group” sponsor Joeri Perneel wel aan een uitstekende race bezig. Hij zou 5de in zijn Age-Group worden!

DSCN0642

Tijdens het lopen was ik vooral opgelucht dat ik van het geklungel op de fiets af was. Het vlotte dan ook iets beter en ik kon nog een plaatsje opschuiven. 11de

DSCN0674 DSCN0675 DSCN0683

Echt een tegenvallend resultaat. En kwaad dat ik was op mezelf! Ondertussen zie ik alles al wat positiever in (kan ook niet anders want ik ben met Jasmin in Italië in de bergen). Soms vind ik het belachelijk als ik moet toegeven dat ik met zoveel jaren ervaring nog steeds fouten maak en zeg dat ik daar weer lessen heb uitgetrokken. Maar de voorbije dagen was ik op stap met Nico Lebrun en Conrad Stoltz, samen goed voor bijna 10 wereldtitels. Ze vertrouwden me toe dat ze op hun 40ste nog steeds bijleren over training, voeding, wedstrijdindeling, materiaal en tactiek. Ik hoef er me dus niet voor te schamen en bij deze geef ik het dus open en bloot toe: ja, ik heb me in bepaalde zaken vergist en ben niet professioneel genoeg met mijn beachmateriaal bezig geweest. Volgende keer beter. DSC_0132

 

 

DSCN0701

Dit bericht is geplaatst in Race Reports. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *