Dikke Pech

Mijn voorbereiding op het WK XTERRA in Maui begint stilaan een persoonlijke ramp te worden. Alles ging uitstekend goed tot mijn mtb val vorige week. Ik blijf het herhalen, de gevolgen van die val zijn uiterst beperkt gebleven als je zou zien hoe en waar ik gevallen ben. Ik ben dus heel bij dat ik er met enkele kneuzingen en een whiplash vanaf gekomen ben. Sindsdien ben ik er niet meer in geslaagd om een normale training af te werken. Zwemmen bleek onmogelijk te zijn door de pijn in mijn nek, bij het lopen kon ik de schokken niet verdragen en bij het fietsen werd ik snel moet van al die pijntjes. Sommige dagen ging het wat beter, maar alles bij mekaar heb ik deze week evenveel getraind dan normaal op 2 dagen. In de tweede helft van deze week werd ik dan ook nog eens ziek, vermoedelijk een gevolg van een serieus slaaptekort. Door de zeer beperkte fysieke activiteit overdag, de pijn en de frustraties lukte het me maar niet om op een normaal uur in slaap te vallen. Nu voel ik me erg zwak, heb keelpijn en zit constant te hoesten. Het gebeurt niet veel dat mijn berichten zo negatief getint zijn, maar het is gewoon wat het is. Ik blijf positief denken en ga er nog altijd vanuit dat de volgende dag alles achter de rug is. Ik ga er ook vanuit dat niet alles verloren is na een verloren trainingsweek. De voorbije jaren waren mijn voorbereidingsweken perfect, maar waren mijn prestaties in Maui ondermaats. Misschien gebeurt dit jaar net het omgekeerde. Met Yeray Luxem en Kris Coddens hebben we twee Belgische toppers die de top 5 kunnen halen. Ik had zo graag met super veel zelfvertrouwen nu kunnen stellen dat ik ook een top10 plaats in me heb, maar dat kan nu niet. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik er niet alles aan zal doen wat ik in mijn macht heb om toch binnen twee weken een topprestatie neer te zetten.

Dit bericht is geplaatst in Just Blogging en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Dikke Pech

 • Joëlle

  zegt:

  Hoi Hoi Terraboy ….
  Kom maar ne keer rap terug uit dienen dieperik :) Na regen komt zonneschijn en ook al heb je hier op dit moment nu niet onmiddellijk een boodschap aan … ik ben zeker dat als je deze woorden tot jou neemt, je je beter en beter zal voelen, jouw lichaam en geest zijn een perfect geheel en zullen je zeker niet in de steek laten de dag van je competitie in Maui. Je zal het goed doen, ik ben daar zeker van … en jij moet dat ook zijn door in jezelf te geloven.
  YES YOU CAN is the only message I give to youuuuuuu
  Dikke kus

 • pieter van den eynde

  zegt:

  Na die val moet uw lichaam al de stress opvangen , in de traumatologie spreken ze over indo-toxines , de val en kneuzingen geven toxische stoffen af als reactie , in de spieren vooral .
  deze moeten verwijderd worden door het lichaam , en dat neemt tijd .
  Dus , zet uw lat lager , uw lichaam heeft het nodig .
  focus nu op plezier hebben op de fiets en tijdens het lopen …
  Verschuif uw doelstelling naar later …
  Er komt nog veel …Relativeer , het zal helpen

 • Kevin Vandervoort

  zegt:

  Jimbo,

  Kop op, er is nog niks beslist! De wedstrijd moet nog gezwommen, gefietst en gelopen worden!
  Er zijn nog twee weken om je lichaam te laten herstellen en dat zal wel lukken als je het de kans geeft. We leven spijtig genoeg niet in een ideale wereld dus dergelijke obstakels komen we spijtig genoeg af en toe tegen op de weg naar succes.
  Aanvaarden en doorgaan! Neus in de juiste richting en knallen op d-day! Yes you can!!!
  Come on!!!!

  Kevin

 • Wim Charlier

  zegt:

  En ne keer een goed stuk in uw voeten drinken, zou da ni helpen? 😉
  Geniet van wat ge doet! Overijse gelooft in u!Sterkte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *