Training

De voorbereiding op het WK Xterra in Maui verloopt zeer goed. Voor het eerst in jaren heb ik nog eens 2 zware volume weken afgewerkt. Die 60 uur training, verspreid over 2 weken, hebben nu van mij een moe maar voldaan atleet gemaakt. Deze week doe ik het wat rustiger aan en dan vlieg ik er nog één keertje in alvorens af te reizen naar Hawaii.

Dit jaar heb ik wel met meerdere soorten training geëxperimenteerd. Niet alles was even succesvol en dit is maar goed ook. Ik heb dit jaar meer bijgeleerd over mijn lichaam dan in de voorbije 15 jaar dat ik aan triatlon doe. Die kennis geeft me nu enorm veel vertrouwen voor de toekomst.

Zo plan ik de komende jaren een extra stage tijdens deze periode. Het zware trainingswerk in combinatie met het mindere weer en de uren die ik als redder moet werken maken er een stressvolle periode van. Ik heb het gevoel dat ik echt op de limiet van mijn kunnen leef. Eigenlijk zou ik op dit moment niet zulke risico’s mogen nemen, want nu ziek worden betekent minder presteren in Maui.

Maar alles lukt voorlopig vlotjes, behalve dan het updaten van mijn blog. Mijn excuses hiervoor. Een gebrek aan tijd en inspiratie zijn de redenen. Ik kan toch moeilijk elke dag schrijven dat ik weer 4 tot 6u getraind heb.

Op Facebook en Twitter bedankte ik al alle helpers en bezoekers van “Spaghetti Hawaii 2010”. Het was een enorm succes en een hele opsteker voor mij. Ik zal jullie nog eens extra bedanken met een mooi resultaat in Hawaii, zoals de meesten onder jullie als wederdienst vroegen.

Dit bericht is geplaatst in Just Blogging, Training en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *