2de in Zonhoven

Vreemd hoe het soms allemaal loopt. De off-road duatlon van Zonhoven is tot nu toe al altijd een ramp geweest voor mij. Er zijn edities geweest waar ik moest knokken voor een top10 plaats. Meestal kan ik in het lopen vlot mee, maar verlies ik veel tijd tijdens de tweede helft van het mountainbikeonderdeel. Dit jaar bekeek ik de deelnemerslijst en viel bijna achterover. Naast enkele sterke duatleten was ook top-mountainbiker Olivier Labie van de partij. Ik voorspelde dat hij met meer dan vijf minuten voorsprong zou winnen. In het lopen zou hij wel wat te kort komen, maar hij zou ons op minuten zetten bij het mtb’en. Bij mtb races fietst hij toch telkens een grote voorsprong op mij bij mekaar.

Los van dit alles stond ik ook niet echt fris aan de start. De dag voordien was er een fietsbeurs in Kortrijk waar ik de hele dag mee bezig was. Natuurlijk moet je dit niet doen de dag voor een wedstrijd, maar je moet ook keuzes maken. Er waren 3 sponsors van mij (Skinfit, Herzog en Squeezy) die met een stand in Kortrijk stonden. Het is dan maar een kleine moeite om die mensen een bezoekje te brengen. Prioriteiten he. De dag voor het WK in Maui mag er het spectaculairste evenement naast mij gebeuren, dan zal ik wel binnen blijven en rusten.

Nu de wedstrijd zelf. Van bij de start vlotte het niet. Ik verloor continu wat meters op de leiders en begon ongeveer als 10de met 20seconden achterstand te fietsen. Ondanks een geen al te best gevoel reed ik de kloof met de leiders dicht. Vreemd, normaal verlies ik net hier in Zonhoven altijd de wedstrijd. Nog vreemder, het tempo dat de straffe man in het blauw ontwikkelde kon ik net aan, maar blijkt voor de rest net te snel te zijn. En dan nog vreemder, Labie, de man van wie ik verwachte dat hij me voorbij zou flitsen, kon pas na half koers de kloof dichten. Hij deed daarna ook geen pogingen om afstand te nemen van ons. Dus… ik kon vreemd genoeg niet goed lopen maar reed verbazend goed, Labie was nog niet op zijn normaal niveau aan het koersen (of had hij teveel energie gestoken in het lopen), en die straffe, onbekende man in het blauw bleef maar snel rijden. Voor mij was hij onbekend, maar voor de toeschouwers niet. Telkens we langs het publiek passeerde hoorde ik “SVEN!!!!!”. Dus zijn voornaam kende ik snel. Ondertussen weet ik dat het om Sven Moris gaat. Eddy Buts, ploegmaat van Moris, liet me via facebook weten dat Moris een ex-loper is die sinds enkele jaren aan wielrennen doet. Vanaf dit jaar start hij ook met duatlon.

Daar zat ik dan, verrassend genoeg in de kopgroep met een voor mij onbekende en een top-mountainbiker, daar waar ik dacht dat ik door allemaal andere gasten op minuten zou gezet worden.

Tijdens de afsluitende loopproef was het weer hetzelfde verhaal als bij de eerste loopproef. Het ging gewoon niet goed. Ik liep wel sneller dan Labie, maar het lukte niet om echt snel te lopen. Moris won overtuigend.

 Ondertussen blijft het hier maar regenen. Nog een weekje en we zitten in Lanzarote. Aftelleeeeeuuuuuh!

Dit bericht is geplaatst in Race Reports en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *