De teleurstelling in Frankrijk

Hoe slecht het weer ook was, het was beter dan mijn prestatie. Ik kwam helemaal leeg als 8ste en op een kwartier van de winnaar over de aankomst. Dat “leeg” gevoel was jammer genoeg niet alleen aan de aankomst, het begon al na enkele minuten fietsen. We zijn nu vier dagen na de wedstrijd en zelfs om dit verslag te typen moet ik een sixpack Red Bull ad fundum naar binnen spelen.

Terwijl ik mijn hoofd blijf breken over de mogelijke reden(en) van dit futloze gevoel tijdens de race zal ik jullie alleen met het positieve nieuws trachten te boeien. Want hoe zwaar deze race mentaal ook was, van een aantal zaken krijg ik nog steeds een warm gevoel.

*In de eerste plaats de steun die ik kreeg. De supporters die het slechte weer trotseerden en me luidkeels aanmoedigden met spandoeken. Toen ik dit tijdens de eerste fietsronde zag kon ik mijn lach niet inhouden. Jazzy die met fototoestel, paraplu en twee zakken met materiaal gedurende 3u in de regen de hellingen op- en afwandelde. Alle anderen die er niet konden bijzijn maar me via Facebook, Twitter, mail en sms moed inspraken voor en na de race.

*De hoeveelheid Belgen aan de start. XTERRA zit enorm in de lift, dit is duidelijk. Het was ontzettend leuk om de andere Belgen te ontmoeten en hun verhaal te horen.

*Mijn zwemniveau: enkele weken na het volledig omgooien van mijn zwemtechniek zit ik alweer op mijn gewoon niveau. Als je weet dat ik tijdens de eerste 10 zwemtrainingen niet meer vooruit kwam kan je wel begrijpen dat ik al best tevreden ben. Wanneer ik de nieuwe techniek 100% onder de knie heb zal ik veel sneller zijn. Ook al is dit pas voor binnen enkele maanden, ik kijk er naar uit.

*Mijn wissels: ik weet niet wat ik doe, of wat de anderen doen, maar ik had weer de snelste wissels van alle deelnemers.

*Dat ik toch nog 8ste was met zo een slecht gevoel.

Hier heb je een link naar mijn aankomstvideo. Let vooral ook op het spandoek dat bovenaan door het beeld glijdt.

Dit bericht is geplaatst in Race Reports en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *