Duatlon Doornik

Het BK Sprint Triatlon ging uiteindelijk, en jammer genoeg, niet door. De wedstrijd werd omgetoverd tot een duatlon (5km lopen/20km fietsen/2.5km lopen). Gewoon een duatlon, niet meer of niet minder, er vielen dus geen Belgische titels meer te verdienen. Er was heel wat onduidelijk over het parcours en het startuur. Uiteindelijk kreeg de organisatie alles toch min of meer geregeld.

Al die verwarring speelde me precies toch wat parten tijdens de eerste loopkilometers. Ik liep wel snel, maar het vlotte niet 100%. Pas wanneer ik doorhad hoe het parcours in mekaar zat, en we hadden toen al 2km gelopen, schoot mijn turbo aan. Tot dan was alles zo wat wazig en ik kan me ook niet echt herinneren waarom ik in godsnaam al zoveel tijd verloren had op de leiders. Ik schoof vrij vlot enkele plaatsen op en besloot om toch de sprong naar voor te maken. Alles wat ik verloren had in de eerste helft goedmaken? Hoop doet leven! Na 10minuten alles geven, wat ik deels al lopend en deels op de fiets deed, was ik toch opgeklommen van een 25ste naar een 15de plaats…maar de kopgroep was weg. De sterkste mannen zaten vooraan en ik was niet mee. Stom! Op de koop toe kwam er een groot peloton opnieuw aansluiten met daarin al die gasten die ik de voorbije kilometers het nakijken gegeven had. Wat meerijden met het peloton en opnieuw wat krachten proberen op te doen voor de afsluitende loopproef van 2.5km was het enige dat ik nog kon doen. Ondanks al het gewoeker met mijn krachten op tactisch verkeerde momenten (maar ja, ik ben niet herderziend) haalde ik nog een behoorlijk niveau in die laatste snelle en korte loopproef. In een lang lint, vlak achter mekaar en al sprintend kwamen we over de finish. Ik als 15de. Belachelijk slecht resultaat, steeds achter de feiten aanhollend en dus zeer ontgoocheld. Maar waaaw, op de momenten dat ik er voor ging, amai, ik vloog. De conditie is dus goed en het vertrouwen in een top XTERRA-seizoen is  nog steeds intact. Gelukkig heb ik daar een pak meer ervaring en routine en zal ik niet snel dergelijke tactische blunders maken. Ik heb wederom genoten van al de aanmoedigingen van de supporters uit de Druivensstreek die naar het verre Doornik waren afgezakt. Zeer leuk om op die manier aan topsport te doen.

Dit bericht is geplaatst in Race Reports en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *